Luminum Efekt

luminum_lux_1

LUMINUM EFEKT so kuhinjska stekla, pri katerih na ozadju uporabimo posebne efekte, kot so naprimer: metalik (kovinski lesk), pearl (biserovinasti sijaj) in frosted (zamrznjen videz). Vse učinke lahko kombiniramo z motivom ali različnimi barvami.

Samo steklo ima enake lastnosti (prosojnost, debelina, trdnost) kot LUMINUM KLASIK.

Efekt se nahaja enakomerno na celotni površini stekla.

Pri izdelavi drugih stekel (npr. steklo v vratih, nadsvetloba ipd), lahko s folijo dodamo tudi videz peskanega stekla. Ta prinaša prednost pri čiščenju, saj je tako steklo mnogo lažje očistiti kot pravo peskano* steklo, kjer je čiščenje odtisov mastnih prstkov skoraj nemogoče. Tudi folijo s peskanim učinkom lahko kombiniramo z vašim željenim motivom.

Te posebne učinke je na spletu zelo težko prikazati (spodaj smo poskusili učinek pearl prikazati z video posnetkom), zato bo Tomaž ob meritvi s seboj prinesel vzorec, na podlagi katerega se boste lažje odločili ali vam je določen učinek všeč ali ne.

 

*Med ljudmi se je ohranil pojem, da je steklo “peskano”, čeprav se peskanega stekla skoraj ne izdeluje več. V resnici se steklo jedka, izgled pa je praktično enak.