Pogosta vprašanja

Kdaj je čas za namestitev kuhinjskega stekla?

Kuhinjo lahko izdelate do končne podobe in jo tudi uporabljate, saj kuhinjsko steklo namestimo naknadno.

Koliko časa ne bomo mogli uporabljati kuhinje?

Samo, dokler traja nametitev kuhinjskega stekla, to je eno cca 2 uri.

Ali je potrebno zaščititi kuhinjske elemente, kadar se monitra kuhinjsko steklo?

Ne, zaščita kuhinje ni potrebna, saj je montaža stekla precej “čisto delo” in po odhodu steklarja vam bo ostala čudovita kuhinja, brez potrebe po dodatnem čiščenju.

Ali je potrebno ploščice odstraniti, če želimo namestiti kuhinjsko steklo?

Ne, kuhinjsko steklo lahko namestimo kar čez ploščice. V tem primeru dodamo za steklom poseben sloj, ki prepreči, da bi različni odtenki ali razlika med fugami in ploščicami prosevala skozi steklo.

Kaj, če stena (omarice/pult … ) ni ravna?

Iskreno povedano – nismo še naleteli na popolnoma ravno kuhinjo. Naša stekla prilagodimo res na milimetre natančno, vendar odstopanja niso ovira, saj smo na to pozorni tako pri meritvi in montaži. Z uporabo distančnikov lahko namestimo steklo vsem krivinam navkljub.

Ali lahko pri vas kupimo samo motiv, steklo pa naročimo pri drugem podjetju?

Kuhinjska stekla Luminum, je možno naročiti samo v kompletu. Ne gre namreč samo za motiv, temveč za celoten sistem, ki je specifičen za kuhinjska stekla Luminum. Ta sistem zajema celoto: od komunukacije na mailu, do izmere, od priprave stekla do montaže.

V preteklosti smo poskušali »delati« usluge, vendar se nikoli niso dobro obnesle, stranka pa je hitro lahko odgovornost za napake iskala tudi pri nas.

Le, če celoto izvedemo samo, lahko za končnim izdelkom tudi stojimo – da folija ne bo odstopala, da v njej ne bodo opazni mehurčki ali gube (tudi čez dlje časa), da bo steklo služilo tako kot mora.

Ali lahko dobimo kaj popusta?

To vprašanje, ki se pojavlja kar pogosto, je prav zanimivo. V nekaterih “branžah” se sploh ne pojavlja (npr. pri zobozdravniku, avomehaniku, na bencinskem srevisu, na avtobusu…), pri drugih, pa precej pogosto.

Svoje delo opravljamo profesionalno, natančno in zavzeto. V ceno ni vljučenih le nekaj dni izdelave kuhinjskega stekla in material, temveč tudi naše znanje, izobraževanja, talenti.

Ker se zares trudimo, da delo dobro opravimo, je prav, da smo za svoje delo tudi pošteno plačani, kajne?

Kljub temu verjamemo v koženje denarja. Zato se določenemu % od posameznega kuhinjskega stekla odpovemo in jih darujemo za kvalitetne programe za preventivo družin ali za družine oz. posameznike, ki so se znašli socialni stiski.

Znesek, ki ga darujemo ni znesek, s katerim vi “preplačate” našo storitev, temveč gre za vsoto, ki se ji odpovemo v korist tistih, ki to še bolj potrebujemo, sami pa se zavestno odločamo za bolj preprost način življenja.

Če bi vam torej nudili popust, bi prikrajšali tiste, ki jih podpiramo in jim pomagamo in to na račun lastne odpovedi stvarem, ki si jih želimo – s čimer pa se ne strinjamo.

Ker pa smo sčasma ugotovili, da se informacija o kvaliteti kuhinjskih stekel Luminum širi brez, da bi bilo potrebno vlagati v marketing, smo se odločili, da strankam ponudimo popust, in sicer:

– v času sejma DOM, lahko prejmete kupon za 7% popust.

– če vnaprej plačate celotno kuhinjsko steklo, prejmete še dodatne 3% popusta

Ena od možnosti, da si znižate stroške kuhinjskega stekla pa je tudi to, da motiv izberete iz naše knjižnjice motivov, saj so le ti za vas brezplačni.

Kako je z garancijo?

Pravzaprav je tako: storitev opravimo tako dobro, da do nadaljnega ne more iti nič narobe!

– Steklo je kaljeno, kar pomeni, da je izredno trpežno na udarce, hkrati pa povsem varno, če se slučajno razbije.

Garancije ne moremo nuditi v primeru, če se je steklo razbilo po vaši krivdi. Če je steklo počilo v procesu priprave, ali montaže (to se zgodi zelo redko, a ni izključeno), pa sami poskrbimo, da pripravimo novega.

– Folijo pred leplenjem na steklo laminiramo in jo s tem zaščitimo pred vplivi sončne svetlobe ali luči (skratka pred kvarnimi vplivi UV svetlobe, ki bi lahko povzročili obledelost barv).

Če torej prvi mesec vse deluje, deluje tudi vsaj naslednjih 120 mesecev…

Zato si za kuhinjska stekla naše proizvodnje upamo dati 10 letno garancijo.

Garancija se ne upošteva, če gre za vašo nepazljivost: če bi se steklo razbilo ali, če bi kuhinjsko steklo izpostavljali premočnemu izvoru toplote.

V kakšnih primerih kuhinjskega stekla ne priporočate?

V primeru, da imate štedilnik na drva, ki razvije previsoke temperature, ki bi jih folija, ki je sicer nalepljena za steklom, prenesla. To pa ne pomeni, da se morate odreči lastni kreativnosti v kuhinji. Če za štedilnikom namestite ploščice ali kake druge zaščine obloge, lahko z nekaj truda razvijemo vzorec s ploščic tudi na steklu (če boste kombinirali) ali pa zgolj na drugih delih kuhinje (stenah, omaricah, lestencih…).

Zaradi česa ste boljši od konkurence?

Verjetno ne bi bilo pošteno, če bi razlagali, da le-mi uporabljamo visoko odporno kaljeno steklo, saj ga verjetno uporabljajo tudi drugi podobni ponudniki.

Velja pa izpostaviti dejstvo, da smo edini na tržišču, ki vam lahko ponudimo popolno barvno ujemanje grafik z vašo kuhinjo (ko vas obiščemo na domu, določimo barve kuhinje po panton skali, ki jih nato uporabimo v grafiki). Še več! Vašo grafiko, lahko nadgradimo: lahko se nadaljuje po steni, lahko se ponovi na omarici, kuhinjskih vhodnih vratih… skratka pri tem smo povsem neomejeni!

Poleg omenjene prednosti, pa imamo še eno: z vami ne bo delal “en privatnik” – z vami bomo delali ljudje.

Ljudje, ki smo potrpežljivi, ko si izbirate motiv, ki vam znamo dobro svetovati, in vam upamo celo odsvetovati, ki smo z vami prijazni in polni entuziazma ob ustvarjanju nove podobe kuhinje. In tudi mi se veselimo nove podobe kuhinje.

Naše glavne prednosti si preberite TUKAJ

Kaj pa, če se motiva naveličam? Ga lahko zamenjamo?

Seveda! Če se čez čas motiva naveličate, ga lahko zamenjamo, vendar to pomeni, da menjava motiva zahteva celotno odstranitev stekla (motiv je nameščen z zadnje strani).

Strošek menjave motiva je nižji kot menjava celotnega stekla, saj samo steklo ostane enako.

Vendar pa bomo že prvič naredili tako, da boste zadovoljni: pri izbiri motiva vam bomo pomagali in skupaj bomo izbrali motiv, ki bo brezčasen, in se ga zlepa ne boste naveličali!