Kaj je kuhinjsko steklo?

Kaj je kuhinjsko steklo?

074-kuhinjsko-steklo-petrac-fb-b

PRAKTIČNO

Kuhinjsko steklo je tista lepa zadeva, ki ti onemogoči, da bi nekajkrat letno užival v čiščenju zamaščenih in umazanih fug med kuhinjskimi ploščicami :).

Kuhinjsko steklo je tista stvar, ki kuhinji doda kanček vašega osebnega stila – pa naj bo z napisom, fotografijo ali grafiko. Celo najcenejša kuhinja, ki ste jo kupili v trgovini IKEA, bo zaradi kuhinjskega stekla izgledala kar nekaj stopničk bolj »fensi«.

TEORETIČNO

Kuhinjsko steklo je steklo, ki ga namestimo na steno med pultom in visečimi omaricami in nadomešča klasične ploščice. Nekateri uporabljajo tudi izraze, kot so: steklene kuhinjske obloge, steklene zaščite v kuhinji ipd. Gre za isto stvar – razlika od enega do drugega proizvajalca se ne skriva v imenu temveč v natančnosti, kvaliteti materialov, strokovnosti, prilagodljivosti, ipd.

Zaradi številnih prednosti (o katerih bom pisala v eni od naslednjih objav) pa kuhinjsko steklo postaja tako mladim družinam kot starejšim parom in posameznikom vse bolj priljubljen.

Kuhinjska stekla so naša strast, pot izražanja kreativnost in pogosto prav poseben izziv.

Od kar štejemo (od sredine leta 2013) smo izdelali že 259 kuhinjskih stekel (zabeleženo v januarju 2017). Nekaj si jih lahko ogledate TUKAJ, reference pa sproti pridno dopolnjujemo.

v-nastajanju
Eno izmed kuhinjskih stekel v nastajanju...

Takole pri nas nastaja eno kuhinjsko steklo. Najprej izmera in izbor želenih motivov, potem izris,
prilagoditev motivov (barvno, kompozicijsko …), sledi izdelava fotomontaže,
potrditev stranke in izdelava končnega stekla. 

Naroči kuhinjsko steklo Luminum
Eno izmed kuhinjskih stekel v nastajanju...