Kuhinjsko steklo Luminum na jahti Princess 58 ?!

Kuhinjsko steklo Luminum na jahti Princess 58 ?!

Ko se je na nas obrnila stranka, ki bi potrebovala kuhinjsko steklo, nam ni razlagala preveč podrobnosti. Le, ko smo dobili njihov naslov iz Portoroža, ki se je glasil: “Pomol toliko-in-toliko”, smo pomislili, da sicer res veliko kuhinjskih stekel izdelamo na Primorskem, ampak zagotovo je težko naleteti na kuhinjo, ki bi bila postavljena še bolj na morju.
Res, sprva kljub naslovu nismo pomislili, da se peljemo na jahto!
Bil je najprimernejši čas za popravila in vzdrževalna dela jadrnic, čolnov in jaht in v marini je kar margolelo delavcev. Dogodivščina polna novih izzivov se je pričela že ob samem prihodu v marino, saj je ob vseh delavcih potrebno dobro poskrbeti za varnost. Tako smo naprimer nekaj minut pred dogovorjeno uro prejeli klic iz marine, s katerim so nas preverili in nam omogočili vstop.

Jahta Princess 58 je velika in zares čudovita in strinjali smo se z lastnikom, da je menjava obstoječe zaščite stene iz brušenega inoksa, zares potrebna, saj so bile na njej očitne sledi uporabe. In to res ni pristajalo lepoti princeske.

Jadrnica, kuhinja, zaščita stene, obraba

Obstoječi zaščiti stene v kuhinji na jadrnici, so se začele poznati sledi uporabe.

Kot običajno smo se izmer lotili s pomočjo natančnega laserja, a nam jo je situacija pošteno zagodla, saj se je svetlobni žarek zaradi pozibavanja jahte na vodni gladini, premikal tudi za centimeter in več. Izmera je tako od nas terjala precej iznajdljivosti.

Naslednji izziv, je bilo najti najboljšo teksturo za ozadje.

Vedeli smo, da želje lastnika, da bi bil na kuhinjskem steklu tudi napis proizvajalca, ne bo pretežko izpolniti: originalen logotip smo v vektorski obliki našli na spletu, prijazni zastopniki plovil Princess pa so nam sporočili kodo barve, ki je določena v celostni grafični podobi.

Toda, kakšno teksturo natisniti na ozadje?! Kuhinjica ima namreč pult iz granita, ki ima že sam po sebi markantno strukturo. Ker se barva granita že v naravi razlikuje v odtenkih, je nemogoče ujeti enak odtenek izbranega granita. Če pa smo poskusili karkoli drugega, res ni dobro izgledalo:

Jahta, kuhinjsko steklo Luminum, zaščita stene, obnova, prenova jadrnice, jahte

Predlogi za motiv kuhinjskega stekla v jahti: nobeden ne predstavlja dobre rešitve.

Poskušali smo izpolniti različne predloge lastnika jahte:

Poskušali smo z različnimi strukturami kamna (1-5), ki so povsem nasprotne granitnemu pultu. Ne. Ne pristaja ji.
Poskusili smo s strukturo betona (6 in 7). Prav tako ne moremo prikimati.
Poskusili smo s “povprečno barvo” granita in z barvo omaric (8 in 9). Ne in ne.

Kljub temu, da z nobeno različico nismo bili zadovoljni, velja poudariti, da bi končne barve v resnici bolje pristajale kuhinji, kot to lahko ponazorimo s fotomontažo. A vseeno nismo in nismo bili zadovoljni.

Nato smo predlagali izvorno barvo. Srebrno z metalic svetlikajočim učinkom.
Žal metalik učinka fotomontaža ne zmore prenesti, zato smo lastniku izdelali vzorec.

In, ko smo steklo dokončno izdelali … nam je že v delavnici zaigralo srce.
Steklo je izgledalo fenomenalno, in vedeli smo, da bo metalik učinek folije, ki smo jo potiskali z logotipom, ki je posledično prav tako metalik svetlikajoč, dvignil trenutni nivo kuhinjice.

Kuhinjsko steklo, Princess85, metalik učinek, strebrna, Luminum

Izdelano kuhinjsko steklo za jahto Princess čaka, da ga odpeljemo na morje.

Tretjič smo se podali na morje. Tokrat smo vedeli kakšno delo nas čaka. Edini, ki si ni mogel povsem predstavljati končnega rezultata, je bil lastnik jahte.

In bil je zares navdušen!

Pred nami pa je bil že nov izziv: čeprav je jahta v resnici zelo prostorna, so na drugi strani “nujni prostori” zelo majhni, optimizirano vmeščeni v prostor.
Da bi lahko vgradili kuhinjsko steklo, je bilo potrebno odstraniti napo in pečico. Toda vse je šlo kot po maslu in montaža je bila hitro in natančno izvedena, rezultat pa je navdušil vse, ki so si ogledali kuhinjo.

Jahta, morje, kuhinjsko steklo, počitniška kuhinja,

Končni izgled kuhinjice z novim kuhinjskim steklom in logotipom je vse navdušil. 

Za konec pa še zanimivost: seveda si človek ne more pomagati, da ne bi malo posanjaril. Pa smo malce googlali in ugotovili, koliko stane tedenski najem take jahte. (Lastnik dotične jahte je sicer ne daje v najem.)
Ni majhen znesek, verjemite. 🙂

Ampak potem smo, zadovoljni zaradi dobro izpeljanega projekta, še malo premetavali številke in ugotovili sledeče:

Če bi nam čas, ki smo ga zaradi dela preživeli na jahti, zaračunali po ceni omenjenega najema, bi morali lastniku, poleg naše storitve, še malo plačati… 😀

Kuhinjsko steklo Luminum, Jahta, počitniška kuhinja

Jahta Princess 58 v katero smo vgradili Kuhinjsko steklo Luminum

Priporočamo, da si preberete še:

To je dobro prebrati preden naročite kuhinjsko steklo

Predstavitev različnih stenskih oblog za kuhinjo