Personalizirane ure

PERSONALIZIRANE URE

ure

Nekoč sem listala po eni izmed najstniških revij. Na straneh za ustvarjanje, ki so me vedno privlačile (vedno sem bila ustvarjalna) so bila navodila za nekakšno visečo dekoracijo. Avtorica članka je ustvarjalce vabila, da si tudi sami izdelamo ljubek viseč okras, ki je v resnici presegal pomen dekoracije.

“Kadar se veliko učiš je pomembno, da vsake toliko dvigneš pogled od zvezka in se zazreš drugam. V tem času imajo možgani priložnost, da shranijo, kar si se učil.  Če se tvoj pogled ustavi na okrasu, ki si ga boš izdelal, ti bo prijetno in se boš ob tem počutil sproščeno, kar pomeni, da si boš več zapomnil …”
Kakšna filozofija, a najbrž je nekaj že na tem.
okras
Če imam prav spominu je šlo za nekaj podobnega kot so tile okraski na sliki. Slikco sem našla na: http://happyhooligans.ca/gods-eye-craft-weaving-for-kids/ .
Ste že kdaj pomislili, kam vam v dnevu najpogosteje uide pogled?
Ne… ni zadnjica vaše žene / vašega moža :).
Najpogosteje se ozremo na uro. Hočeš nočeš, v naši dobi je čas pomemben dejavnik.
Tudi naši gostje, ki se pri nas počutijo kot v domačem kotičku se ozrejo na uro (saj veste: “U, koliko je že ura, zdaj pa res gremo …”). Zato ura ni nekaj postranskega v stanovanju, temveč je pomembno, da je stanovanju v dekoracijo in okras.
 Glede na ustvarjalni članek iz tiste najstniške revije, pa lahko pomaga celo k temu, da se sprostimo in se ob tem počutimo bolj veseli:).

In za po vrhu – personalizirana ura je lahko tudi zelo lepo osebno darilo!

ura-mb
Uro s fotografijo Maribora, smo podarili stranki za njen 40. rojstni dan. Maribor je njeno rodno mesto, njegova črnobela fotografija pa krasi tudi kuhinjsko steklo.
ura-mami-crop-600
Ta ura se nahaja v belo-vijolični kuhinji. Z enako temno vijolično barvo so tapicirani tudi stoli v jedilnici.