Kuhinjsko steklo s fotografijo? Na kaj biti pozoren?

Bi na kuhinjskem steklu fotografijo? Na kaj biti pozoren?

Fotografije nam omogočajo le minimalistične popravke, pa še ti so odvisni od vrste (vrste fotografij – glejte nadaljevanje). Lahko se malenkostno prilagodi barve, doda filter, naredi črno-belo fotografijo iz barvne in podobno, vsekakor pa obsežne obdelave fotografij niso smiselne.

Da bi vedeli, kaj nam posamezna fotografija dopušča, moramo najprej opredeliti, o kakšni fotografiji govorimo…

a) Fotografija z abstraktnim motivom

Tu so med bolj popularnimi fotografije kamna, zidakov, lesa, betona in podobnih struktur.

Ponavadi imamo v bazi kuhinjskih stekel večjo fotografijo, ki jo za več kosov stekla lahko “razrežemo” na različnih delih in tako dosežemo, da se vzorec ne ponavlja, oz je ponovitev nekaterih delov čimmanj opazna. Če fotografija vsebuje kakšen izstopajoč element (grčo, luknjico ipd), poskusimo fotografijo toliko obdelati, da jo spremenimo do te mere, da ne daje občutka umetnega ponavljanja.

Možno je malenkostno spremeniti barvni odtenek celotne slike. Barvno ujemanje na kuhinjskem steklu, kakršnega ponujamo pri barvnem ujemanju grafik, žal ni mogoče.

Lahko pa naročite vzorec, ki ga izdelamo na steklu, kamor natisnemo isti del fotografije  v različnih odtenkih, pa doma preverite, kateri vam je najljubši.

14fa0021
017-steklene-kuhinjske-obloge-cemazar-fb-a
Priporočamo, da si preberete še:

To je dobro prebrati preden naročite kuhinjsko steklo

b) “polna” fotografija, s konkretnim motivom

Gre za fotografije narave, panorame, znanih krajev, poljane cvetja, gozda in podobno.

Pogosto so to zelo udarni motivi in se za njih odločite le, če želite, da je kuhinjsko steklo najopaznejša stvar v kuhinji.

Če vas skrbi, da se boste motiva naveličali, potem tovrstne fotografije niso primerne za vaše kuhinjsko steklo.

Če izberete tako fotografijo, morate imeti v mislih tudi obliko in velikost vašega kuhinjskega stekla. Ker so kuhinjska stekla ponavadi velike dolžine in majhne višine, morate vedeti, da bo fotografiji potrebno odrezati ali spodaj in/ ali zgoraj, s čimer boste morda izgubili del fotografije, ki vam je zelo všeč.

Kot pri vseh fotografijah, lahko tudi tu barve malenkostno prilagodimo, pri ostalih posegih pa imamo precej zvezane roke. : )

POZOR:

Nujno preberite prispevek “Tega nočete gledati na kuhinjskem steklu!”, kjer pišemo na kaj nikakor ne smete pristati, kadar vam “oblikovalci” ponudijo postavitev motiva neprimernih dimenzij na vašo kuhinjsko stekleno oblogo, če ne želite, da je vaše kuhinjsko steklo videti ceneno in se ga boste hitro naveličali.

14fn0050
079-steklene-kuhinjske-obloge-g-rus-fb-a
Priporočamo, da si preberete še:

Tega nočete gledati na svojem kuhinjskem steklu

c) fotografija izoliranega motiva na enobarvni (beli) podlagi

Fotografije, ki se nahajajo na beli podlagi od vseh fotografij najlažje obdelamo:

Posamezen motiv lahko povečamo ali pomanjšamo. Upoštevamo lahko razporeditev električnih vtičnic in poličk, ter motive razporedimo tako, da jih ti elementi ne prekrivajo.

Lahko jim prilagodimo barvne odtenke (vendar smo pri tem omejeni, kot je zapisano zgoraj), prav tako je lažje narediti manjše popravke (primer na spodnjih slikah).

14fi0044
094-ljubljana-kuhinjsko-steklo-luminum-sendi-lq-c

Če pozorno opazujete obe sliki, boste opazili, da smo eno drevo “malce” spremenili, da bolje pristaja dotični kuhinji.

Naroči kuhinjsko steklo Luminum

Če pozorno opazujete obe sliki, boste opazili, da smo eno drevo “malce” spremenili, da bolje pristaja dotični kuhinji.

mat kuhinjska stekla